Rugăciunea “Tatăl nostru” la 2 ani

de Cezar Stratan (fratele lui Cleopatra Stratan)

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Preluat de pe YouTube, id KiDSCAN.

Campania NAPCAN pentru Child Friendly Australia.

“Copiii văd, copiii fac” Părinţi, atenţie la ce se uită copiii voştri!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Desene animate – Viaţa Cuviosului Serafim de Sarov

Preluat de pe You Tube, id ivankrylatskoe

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Imagini de pe minunata insulă Santorini, acompaniate de tema “Menousis” de pe albumul “Ode” de Vangelis, interpretată de cântăreaţa şi actriţa de origine greacă Irene Papas. Insula Santorini, aflată în sudul Marii Egee la 120 de mile marine de Creta, atrage turiştii mai ales datorită faimei potrivit căreia în această regiune s-a găsit legendara Atlantida. Aici se află un sat-castel, Pyrgos, celebru pentru că are mai multe biserici (75) decât case!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DESPRE PINATA

Pinata este un joc tradiţional, nelipsit de la petrecerile din America de Sud, Centrală şi de Nord. Pinata este veche de câteva secole şi a devenit acum populară în lumea întreagă. Pinata este un balon mare (sau un obiect confecţionat) în care sunt introduse dulciuri de tot felul. De obicei, sărbătoritul are şansa de a sparge balonul, legat fiind la ochi, cu o botă. Când balonul se sparge, dulciurile se răspândesc pe jos, spre bucuria celorlalţi copii.

Pinata poate fi joc de grup periculos dacă: a. este jucat în interior, unde spaţiul este restrâns, deoarece restul participanţilor la joc pot fi loviţi de persoana legată la ochi şi pentru că în casă sunt multe obiecte care pot fi distruse (becuri, mobilă, vaze, obiecte casnice, etc). b. nu sunt luate anumite măsuri de precauţie, precum: copilul legat la ochi nu loveste decât la semnalul conducătorului de joc, ceilalţi participanţi trebuie să păstreze distanţă mare faţă de persoana legată la ochi. În cazul nostru, datorită măsurilor de siguranţă luate, jocul s-a desfăşurat fără incidente. Dar iată ce se întâmplă când pinata se organizează la întâmplare şi fără reguli!

De aceea, vă rog, nu încercaţi pinata acasă, fără acordul părinţilor! Toate cele bune!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

EXISTĂ DUMNEZEU?

Sursa: Reclamă TV a Firmei de publicitate “Moment inedit, idei inedite” pentru Ministerul Educaţiei şi Ştiinţelor din Guvernul Macedoniei. Campania naţională are ca scop promovarea educaţiei.

Titlul reclamei: Şi religia înseamnă cunoaştere. Reintroduceţi religia în şcoli. Titlul campaniei publicitare: Cunoaşterea înseamnă putere.
Source: New Moment New Ideas Company TV commercial for the Government of the Republic of Macedonia, Ministry of Education and Science. Social campaign (series of commercials) aimed at promoting education.

Headline of commercial: Religion is knowledge, too. Bringing religion back to school. Headline of campaign: Knowledge is power. Creative director: Dusan Drakalski; Art director: Nikola Vojnov.