Sâmbata, 20 aprilie 2013, se va desfăşura, cu binecuvântarea Înaltului Andrei si cu participarea Preasfintitului Vasile, Pelerinajul Tinerilor pe Jos de la Iclod la Mănăstirea Nicula, editia a III-a.

Pelerinajul este închinat Maicii Domnului şi este organizat anual în a cincea săptămână din Postul Paştilor.
Pelerinajul se adresează in special tinerilor (minim 14 ani) și presupune parcurgerea pe jos a 17 km din localitatea Iclod la Mănăstirea Nicula (aprox. 5 ore de mers pe jos), iar la întoarcere încă 7 km de la Mănăstirea Nicula până la gara din Gherla (până acum la întoarcere, aceşti 7 km nu i-am parcurs pe jos deoarece călugării s-au oferit de fiecare dată să ne transporte cu maşina la gară).
Pelerinajul este public, fiind mediatizat prin Radio Renaşterea şi oricine poate participa. Anul trecut, grupul participant majoritar a fost de la ASCOR, alăturându-se şi Grupul de Tineret al Bisericii Adormirea Maicii Domnului și alți tineri (in total, aprox. 70 de tineri pelerini).
Programul pelerinajului pe jos:
7:00 – participare la liturghie la Biserica Studentilor;
10:30 – intalnirea participantilor in fata Catedralei Ortodoxe;
11:35 – plecare cu trenul spre localitatea Iclod;
12:33 – sosire în Iclod;
19:00 – vecernie la Mănăstirea Nicula;
22:15 – întoarcere cu trenul de la Gherla la Cluj-Napoca;
23:05 – sosire în Cluj-Napoca.
Necesar: 11 lei tren dus-intors (elevii şi studenţii beneficiază de reducere, jumătate din preţul întreg), apă, mâncare pe drum, pelerină şi sau cel puţin umbrelă în caz de ploaie, lanternă (la intoarcere ar fi nevoie până ajungem la gara din Gherla). Cei care doresc pot sa isi aduca cu ei icoane pe care sa le poarte in timpul pelerinajului.
Se anunţă a fi un pelerinaj cu totul special: anul acesta, Preasfinţitul Vasile Someşanul va participa alături de noi! De asemenea, va participa si Parintele nostru Ciprian, duhovnicul ASCOR-ului.