Din impresiile pelerinilor care au participat pe 31 martie 2012 la Pelerinajul pe Jos al Tinerilor de la Iclod la Mănăstirea Nicula:

“Am fost şi anul trecut şi mi-a plăcut. Anul acesta am adus şi o colegă cu mine. Mi-a plăcut că a fost vreme frumoasă, chiar dacă la Meteo s-a anunţat că plouă. În afară că m-au durut picioarele, a fost SUPER!”

“Mi-a plăcut că ne-am unit cu toţii în această mică osteneală pentru Măicuţa noastră, pentru care merită să vii! Eu am pornit cu o durere de spate, dar iată, acum la sfârşit, nu mă mai doare!”

“De dimineaţă, ziua s-a arătat <luminoasă>, plină de pace. Pe parcursul pelerinajului am încercat să mă adun în sinea mea şi să mă rog. Cu tristeţe mi-am dat seama că n-aş avea curajul să mărturisesc deschis credinţa mea şi din acest punct de vedere pelerinajul mi-a fost de folos. Sper ca data viitoare să port o icoană în piept şi să mă simt în largul meu. Pentru mine a fost un bun prilej de a mai vorbi puţin cu Dumnezeu.”

“Mi-a plăcut tot la acest pelerinaj. Am văzut credinţa celorlalţi şi asta m-a ajutat să nu mă plâng.”

Cea mai simpatică şi surprinzătoare sugestie pentru pelerinajele viitoare:

“Pixurile cu care am completat chestionarul să ne rămână nouă. Mi-a plăcut pixul cu care am scris, dar nu am putut să îl păstrez!”

“Merită, e frumos! Vremea frumoasă a influenţat mult starea de spirit.”

“Având în vedere că am fost pentru prima dată la Mănăstirea Nicula şi pentru prima dată am aflat ce presupune un pelerinaj, am rămas plăcut impresionată!”

“Acest pelerinaj m-a ajutat să mă apropiu mai mult de Dumnezeu şi Biserică datorită bucuriei care mi-a confirmat o dată în plus că vreau să fiu cu Hristos!”

“Mă bucur că am reuşit să particip fiindcă bucuria a fost mare. Mi-a plăcut veselia şi voioşia generală. Pelerinajul acesta m-a apropiat de Dumnezeu şi oameni. Simţi ocrotirea Maicii Domnului!”

“E prima dată când particip la un pelerinaj pe jos şi am vrut să văd cum e. E o bucurie să ştii că ai depus un pic de efort ca să o vizitezi pe Maica Domnului. Mi-a plăcut atmosfera, bucuria celorlalţi, vremea, primirea la mănăstire. E o experienţă frumoasă şi ziditoare.  Încearcă şi vei vedea!”

“Nu am mai fost niciodată în pelerinaj pe jos. Am ajuns obosit la mănăstire, un pic mă dureau picioarele, dar aceasta nu a contat faţă de mulţumire. Am realizat că timpul parcă a zburat, a fost o adevărată victorie pentru sufletul meu!”

“Chiar dacă la început am ezitat să vin în pelerinaj, acum îmi pare bine. A fost tare frumos!”

“A fost frumos, am îmbinat rugăciunea cu mersul pe jos. Mi-a plăcut foarte mult. Să ştiţi că nu mă dor deloc picioarele şi nu simt oboseală. Simt o întărire de la Maica Domnului!”

“M-am bucurat că am putut să cântăm. Am putere de a merge mai departe. Chiar e minunată veselia în Hristos!”

“Deşi eram nehotărâtă dacă să vin sau nu, mi-am dat seama că am făcut cea mai bună alegere venind. Am simţit ajutorul Maicii Domnului. Deşi drumul a fost lung şi obositor, în final am rămas cu o mare bucurie în suflet. A meritat tot efortul!”

“A fost foarte frumos şi folositor. E puţin obositor, dar merită!”

“Mi-a plăcut drumul şi pelerinii. Foarte folositor! Mă bucur mult că am venit!”

“Acest pelerinaj m-a ajutat să înţeleg mai bine ce zice Mântuitorul Iisus că <Unde sunt doi sau trei adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor>. Mi-a plăcut foarte mult şi chiar am simţit că m-am apropiat de Dumnezeu. Am ajuns foarte repede, nici nu am simţit cum a trecut timpul. Lumea mi s-a părut plină de voie bună.”

“Am fost şi anul trecut şi mi-a lăsat o amprentă puternică şi plină de har, pace şi bucurie asupra mea. Eu chiar am adus un prieten şi a fost foarte încântat. Pentru mine acest pelerinaj a fost ca o cărămidă pentru temelia veşnică a sufletului meu. Totul a fost minunat!”

“Pelerinajul acesta este o modalitate minunată de a cunoaşte oameni frumoşi şi un fel de reîncărcare a bateriilor sufletului.”

“Mi-a plăcut grupul de tineri, mănăstirea, întoarcerea la înghesuială cu maşinile de la mănăstire la gară. A fost obositor, dar foarte frumos şi cu siguranţă voi participa şi anul viitor!”

“Mi s-a părut deosebit că a fost pe jos. Cu ASCOR-ul mă simt bine şi simt că e un mediu prielnic pentru spor duhovnicesc. Personal, mă simt împlinit sufleteşte!”

“M-am bucurat să mă pot închina la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul. Se merită din plin ca timp de o zi să te deconectezi de lume şi să vii în pelerinaj!”

“A fost un pelerinaj reuşit, în care am cunoscut oameni noi, am schimbat impresii, ne-am simţit mai aproape unii de alţii, de Dumnezeu şi Maica Sa.”

“Mi-a plăcut atmosfera de unitate, mersul pe jos, dar şi cu camioneta. Am înţeles că deşi credinţa cere efort şi suferinţă, nu trebuie să treci singur prin ele!”

“Vă spun sincer că parcă de când am pornit din Cluj, am simţit că eram purtată pe braţe. A fost atât de minunat! E atât de grozav că încă mai există locuri cu bucurii de neînţeles şi că într-o lume cu atâţia nebuni, am descoperit altfel de nebuni.

Dacă vrei să-ţi faci o investiţie sigură într-un viitor nesigur, dacă cauţi pace şi dragoste, bucurie şi negrăită viaţă, hai şi tu  cu noi, dragă cititorule!”

“Eu m-am simţit foarte bine alături de prietenii mei! Merită, e ceva deosebit!”

“A fost într-adevăr obositor, mai ales spre sfârşit, dar nu regret nici o clipă faptul că am participat!”

“Cuvintele sunt prea puţine pentru a explica bucuria pe care mi-a oferit-o acest pelerinaj şi liniştea sufletească ce o resimt la întoarcerea acasă!

“A fost greu să merg atât pe jos. Şi anul trecut, şi anul acesta. Totuşi, cred că voi reveni!”

“A meritat deoarece Dumnezeu e prezent şi se poate face mai simţit decât în orice altă zi obişnuită. A fost minunat. Slavă Dumnezeului nostru!”

“A fost un moment dintre cele mai frumoase, liniştite, spirituale şi aproape de Dumnezeu din viaţa mea.”

“Puţina osteneală a adus mare bucurie în sufletul meu. Să dea Bunul Dumnezeu să se facă mulţi ani de acum înainte!”